Волинь Новини

У ВНУ відкрили меморіальні дошки Героям-випускникам

23 квітня 2024 року на факультеті історії, політології та національної безпеки відбулося відкриття меморіальної дошки на честь воїнів-випускників, які загинули, захищаючи Україну від російського агресора.

Читайте також: Сапери з Волині знешкодили 500-кілограмову авіабомбу

Захід розпочався зі спільного виконання гімну України та хвилини мовчання, якою присутні вшанували пам’ять полеглих Героїв.

меморіал

Згодом до слова був запрошений заступник декана Іван Рудянин. Він коротко розповів про біографію та досягнення кожного Героя, чиї імена викарбувано на меморіальних дошках: Максима Бірука, Віталія Макарчука, Олександра Новосада, Вадима Гринюка, Володимира Чуйка, Івана Газюка, Вадима Бельського, Віктора Кривцуна, Ігоря Ковальчука. Іван Петрович зазначив, що деякі Герої були однокурсниками й одногрупниками.

меморіал

Після цього виступив ректор Університету Анатолій Цьось.

«Московська агресія, на жаль, дуже змінила наше життя, змінила життя України. Кожна людина, кожна установа обирає певний тип поведінки та діяльності. Дуже багато наших студентів і викладачів зараз воюють на фронті, захищають нас із вами, дають нам можливість здійснювати якісний навчальний процес. Завдання студентів – вчитися, максимально використовуючи різні форми набуття якісної освіти: і дуальну освіту, й академічну мобільність, й інші форми, які забезпечують ваше професійне майбутнє. Тому що Україні будуть потрібні кваліфіковані фахівці. Тож працюймо для нашої спільної Перемоги та пам’ятаймо Героїв і їхню жертву заради всіх нас», – сказав Анатолій Васильович.

меморіал

Після промови ректора слово було надано рідним і близьким загиблих воїнів, які поділилися своїми спогадами та подякували Університету за облаштування локації пам’яті про Героїв.

меморіал

меморіал

Представники студентського самоврядування факультету історії, політології та національної безпеки поклали квіти до пам’ятних стендів.

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

меморіал

Владислав ШЕВЧЕНКО

Фото Андрія ПЕТРУШКА,

відділ інформаційної політики

Читайте також наші новини у Facebook