Волинь Новини

Загинув під час евакуації пораненого: загиблому волинянину просять надати звання Героя України

На сайті Президента України опубліковано петицію про надання звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю з Волині – Клімчуку Олексію Євгеновичу 02.03.1981 р.н.

Читайте також: На Волині чоловік хотів скоїти самогубство, стрибнувши з верхівки труби котельні

Відповідну петицію на сайті президента України зареєструвала дружина загиблого Клімчук Ольга Василівна.

Олексій народився на Волині в селі Вишеньки Рожищенської громади.

Був призваний на військову службу під час мобілізації 14.01.2023 року. Вступивши до лав ЗСУ, він успішно засвоїв навчальну програму і виконав практичні навички відповідно до рівня ALL Service Members (ASM) згідно з рекомендаціями комітету ТССС та отримав сертифікат, на основі якого його було призначено на посаду бойового медика взводу. Він сумлінно і з великою відповідальністю виконував свої службові обов’язки, за що і отримав підвищення, посівши посаду старшого бойового медика 98 батальйону 60 Інгулецької ОМБР військової частини А0335.

У квітні волинянин отримав осколкове поранення внаслідок артобстрілу в населеному пункті Бахмут Донецької області під час виконання службових обов’язків при евакуації поранених побратимів. Пройшовши курс лікування, повернувся у стрій до виконання службових обов’язків. Згодом був командирований до Великої Британії, де пройшов прискорений навчальний курс бойового медика та отримав сертифікат ВОС-878. Повернувшись з навчання, ділився набутими навичками і вміннями з молодими воїнами. Після важких штурмів на околицях Бахмуту посів посаду санітарного інструктора медичного пункту.

Олексій брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією проти України, перебуваючи в районах здійснення зазначених заходів на території Київської, Дніпропетровської, Харківської, Донецької областей.

31.01.2024 року на території Донецької області поблизу села Ямполівка загинув під час виконання бойового розпорядження на полі бою під час евакуації пораненого, внаслідок мінометного обстрілу від множинних проникаючих осколкових поранень.

«Олексій відважно виконував свій обов’язок, до останнього свого подиху боровся за життя своїх побратимів. Перебуваючи в зоні бойових дій, ніколи не скаржився, що йому важно, навпаки, старався підтримати усіх, переконуючи що все буде добре, і завжди говорив: «Хто як не я». За словами його побратимів, був майстерним та мужнім воїном, користувався повагою та авторитетом, був щирим, відвертим, доброзичливим, надійним товаришем, завжди намагався у всьому допомагати. Клімчуком Олексієм було врятовано не одне життя наших захисників. Він був найкращим чоловіком, сином, братом та другом. Справжній герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно).

Прошу присвоїти моєму чоловіку Клімчуку Олексію Євгеновичу звання Героя України (посмертно), так як він віддав найцінніше своє життя, рятуючи побратима.

Вічна пам’ять та шана Герою!!!» – йдеться у зверненні дружини.

Підтримати петицію про надання йому почесного звання Героя України (посмертно) можна за посиланням.

Читайте також наші новини у Facebook