Новини

Університет у Рівному має мільйонні борги

Тепер обласна влада вирішує, що з цим робити.

Читайте також: Мобілізація в Україні: як зміниться вручення повісток і перевірка документів у травні для усіх військовозобов’язаних

Про це розповів перший заступник голови ОВА Сергій Подолін:

– У Рівненському державному гуманітарному університеті виникла складна фінансова ситуація. Заклад має борги з оплати праці та за комунпослуги. При цьому 70% заборгованості можна було б уникнути. Усе це говорить про неефективний менеджмент, який тягнувся роками.

Відсутність ефективних дій щодо функціонування закладу та незадовільна кадрова політика суттєво впливають на якість надання освітніх послуг студентам, передає Рівне Вечірнє.
Стан справ у РДГУ обговорили із представниками вченої ради закладу. Про ситуацію доповіли головний бухгалтер та кадровик закладу.

До слова, нині в закладі є 890 працівників, майже половина з яких – професорсько-викладацький склад. Тут навчається понад 4,5 тисяч студентів. Від 5 квітня цього року Міносвіти призначило виконувачем обовʼязків ректора Романа Павелківа.
У підсумку доручив керівництву закладу підготувати план погашення заборгованості та розробити оновлену стратегію розвитку. Водночас служба аудиту проведе перевірку установи.

Читайте також наші новини у Facebook