Волинь Новини

Судили водійку, яка у Горохові наїхала на пішохідку

У Горохові водійка наїхала на жінку, яка переходила дорогу. За це отримала умовне покарання та має відшкодувати моральну шкоду.

Читайте також: У Раді повідомили, коли закон про мобілізацію запрацює повністю і дасть ефект

Про це журналісти Район.Горохів дізналися із рішення суду, оприлюдненого 17 квітня.

Уродженка села Журавники 23 травня 2023 року приблизно о 16:42, керуючи власним легковим автомобілем марки «DAEWOO», моделі «LANOS», рухаючись автомобільною дорогою «Н-17», сполученням «ЛьвівРадехівЛуцьк», по вулиці Луцькій в місті Горохів наїхала на пішохідку, яка переходила дорогу зліва на право відносно руху автомобілістки.

Внаслідок наїзду жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритого багатовідламкового внутрішньосуглобного перелому зовнішнього виростка лівої великогомілкової кістки зі зміщенням уламків, що по ступеню тяжкості належать до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, та тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, струсу головного мозку, які по ступеню тяжкості відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину в інкримінованому їй злочині, передбаченому ч. 1 ст. 286 КК України, визнала повністю. У вчиненому щиро розкаялася, просила у потерпілої вибачення, частково відшкодувала завдану моральну шкоду. Просила суд суворо її не карати. При цьому повідомила, що цивільний позов потерпілої визнає частково.

Допитана безпосередньо в судовому засіданні потерпіла показала, що обвинувачена здійснила на неї наїзд за обставин, які викладені в обвинувальному акті. Також показала, що обвинувачена частково відшкодувала завдану їй моральну шкоду у розмірі 30 000 гривень. При призначенні покарання просила покарати суворо.

Висновком щодо результатів медичного огляду встановили, що в обвинуваченої ознак сп’яніння не виявили (результат тесту алкотестера Drager становить 0,00‰);

Суд ухвалив визнати обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України і призначити їй покарання у виді обмеження волі на строк два роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

Проте, на підставі ст. 75, 76 КК України звільнили обвинувачену від відбування призначеного покарання у виді обмеження волі з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку, тривалістю один рік, не вчинить нового кримінального правопорушення.

Також присудили стягнути з Акціонерного товариства «СГ «ТАС» (приватне) в користь обвинуваченої 21 071 гривню 30 копійок в рахунок відшкодування завданої матеріальної шкоди.

Стягнути з обвинуваченої в користь потерпілої 20 000 =гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди та 10 000 гривень витрат на правову допомогу.

Читайте також наші новини у Facebook