Волинь Новини

У Луцьку побили та відібрали три мільйони гривень у чоловіка та жінки

В обласному центрі Волині вироки за розбої отримали троє злочинців. Під час двох епізодів вони били потерпілих та відбирали у них гроші. Загалом у потерпілих чоловіка та жінки їм вдалося вкрасти близько трьох мільйонів гривень.

Читайте також: Що робити з розбитим ртутним термометром і як правильно його утилізувати: поради волинського рятувальника

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Перший епізод розбою трапився у Ковелі 15 листопада 2019 року. Злочин скоїли двоє з обвинувачених, які мали судимості. Зранку в одному з під’їздів вони напали на жінку, побивши її палицею. Після цього злочинці вихопили з її рук два пакети, у яких була різна валюта на загальну суму 970 тисяч гривень.

Розбійникам намагався завадити сусід, однак вони побили і його, погрожуючи при цьому пістолетом. Після цього розбійники втекли з місця злочину на «Тойота Авенсіс». Згодом автомобіль виявили поблизу села Сомин Турійського району.

Другий епізод стався у Луцьку 26 лютого 2020 року. До двох вказаних злочинців приєднався ще один. Двоє з них напали на потерпілого у під’їзді та завдали близько десяти ударів по голові, внаслідок чого той втратив свідомість. У побитого чоловіка вони відібрали сумку з валютою на 1 мільйон 987 тисяч 406 гривень та побігли на вулицю Глушець до головного входу Центрального парку, де в автомобілі «Фольксваген Туарег» їх очікував ще один злочинець. Після цього на авто вони покинули межі регіону.

Частину грошей злочинці поділили, а решту заховали у багажному відділенні, поки їх не затримали правоохоронці.

Один зі злочинців народився у селі Пєлагіада Шпаковського району Ставропольського краю Російської Федерації, раніше неодноразово судимий, востаннє – вироком Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим у 2011 році. 5 листопада 2018 року його звільнили з місць позбавлення волі по відбуттю строку покарання.

Інший розбійник є уродженцем міста Чимкент Республіки Казахстан, він працює слюсарем ПП « Бал-Н », раніше неодноразово судимий, востаннє – вироком Димитровського міського суду Донецької області у 2014 році. 13 жовтня 2016 року був звільнений з місць позбавлення волі.

Про третього злочинця у вироку небагато інформації: раніше він судимим не був, неодружений, однак має на утриманні сина.

Суд визнав Івана К.Миколу С.Артура Х. винними у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст.187 КК України (розбій). Двоє раніше судимих чоловіків отримали дев’ять та одинадцять років за ґратами відповідно. Ще одному розбійнику замінили реальне п’ятирічне покарання трьома роками іспитового терміну.

Окрім того, двоє зі злочинців змушені будуть сплатити на користь потерпілого матеріальну шкоду в розмірі 392 тисячі 119 гривень та 500 тисяч гривень моральної шкоди.

Читайте також наші новини у Facebook