Волинь Новини

Скільки волинян скористалися програмою «єОселя»

На Волині 425 сімей скористалися державною програмою “єОселя”. Банки-партнери видали іпотеки на загальну суму 575 млн грн на купівлю житла.

Читайте також: На Донеччині загинув 28-річний бойовий медик із Рівненщини

Такі дані станом на квітень наводить “Укрфінжитло” на основі опитування банків щодо оформлення угод за цією програмою, пише Суспільне.

За даними Міністерства економіки України, впродовж 8-14 квітня жителі Волинської області взяли 10 іпотек на купівлю квартири, таунхауса або будинку.

 

 

Хто може скористатися програмою “єОселя” та які умови для учасників

З 1 серпня уряд розширив умовиіпотечного кредитування для усіх категорій. Придбати власне житло через програму “єОселя” можуть як представники окремих професій, так і люди, які не мають у власності житла чи хочуть покращити його умови. Ставки кредитування становлять 3% та 7% річних, початковий внесок — 20 % від вартості житла.

Держава забезпечує кредитами під 3 % річних військовослужбовців, правоохоронців, а також членів їхніх сімей, медиків, науковців і педагогів. Іпотеку під 7 % річних можуть оформити ветерани війни, члени їхніх родин, переселенці та люди, які не мають житла чи його площа менша ніж 52,5 квадратні метри. З деталями програми “єОселя” можна ознайомитися на сайті Дія.

Довідково: “єОселя” — державна програма іпотечного кредитування житла, яка запрацювала у жовтні 2022 року. “єОселя” має спрощені умови кредитування і ставку у 3% для пільгових категорій та 7% для решти визначених урядом категорій.

Читайте також наші новини у Facebook