Новини

У Кабміні готують нові обмеження за ухилення від мобілізації

Кабінет міністрів напрацьовує нові зміни до своїх постанов, які, зокрема, передбачають надання окремих адміністративних послуг лише за умови наявності військово-облікового документа.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив міністр юстиції Денис Малюська, передає кореспондент Укрінформу.

«У мене немає сумнівів у тому, що уряд забезпечить стимулювання тих, хто сумнівається у необхідності виконання своїх обов’язків – у тому плані, що зараз різні міністерства напрацьовують зміни у постанови Кабміну, зміни у регулюванні, які встановлять передумовою надання окремих адміністративних послуг надання військово-облікового документа», – зазначив він.

За словами міністра, держава буде намагатися зробити так, щоб закон був однаковим для всіх, і щоб усі його виконували.

«І щоб ті, хто добровільно і активно хоче захищати Україну, не були в гіршому становищі, ніж ті, хто цього не хотів. Правила однакові для всіх, і ми забезпечимо їх виконання», – заявив Малюська.

Міністр сказав, що структура ТЦК та взагалі ЗСУ вже давно готується (до того – ред.), щоб вона могла впоратися з великим потоком військовозобов’язаних.

«Як член уряду можу сказати, що увага Прем’єр-міністра особисто на цьому зосереджена вже упродовж багатьох місяців, і він неодноразово давав доручення Міноборони забезпечити роботу ТЦК 24\7, що, як я розумію, виконується. Тому у мене немає сумнівів у тому, що робота буде забезпечена належним чином», – додав він.

Читайте також наші новини у Facebook