Волинь Новини

Змусили копати могилу: на Волині катували таксиста

Били та катували в будинку, відвезли на кладовище, де змусили копати яму та присипали землею: на Волині судили чотирьох чоловіків, які у листопаді 2021 року жорстоко знущалися з таксиста за те, що той розповів про злочин одного з них, – пише ІА Волинські новини.

Читайте також: НМТ-2024: скільки учасників на Волині зареєструвалося на основну сесію

Про це стало відомо з вироку Рожищенського районного суду.

На лаві підсудних опинилися четверо уродженців Ківерців Богдан Л.Максим М.Дмитро М. та Сергій Ч.

З матеріалів справи відомо, що у ніч з 23 на 24 листопада 2021 року вони катували таксиста, зокрема били його ключкою для гольфу, стріляли з пістолета біля вуха, прикладали ножа до шиї, погрожували відрізати вухо, а також занурювали його голову в ємність з водою. Під час катувань були присутні й інші особи, матеріали стосовно яких виділене в окреме кримінальне провадження.

Ці дії спочатку відбувалися у будинку, а невдовзі двоє з зазначених злочинців відвели чоловіка на кладовище та змусили копати для себе могилу, після чого засипали шаром землі у 25 сантиметрів. Потерпілий не зміг дихати та втратив свідомість, але, на щастя, вижив, оскільки один з обвинувачених відсипав землю. Окрім цього, у таксиста вкрали авто.

Як зазначено у вироку, злочинці катували потерпілого, аби покарати його за розголошення інформації щодо скоєння кримінального правопорушення та причетних до нього осіб, а також, щоб він не звертався до правоохоронців з приводу злочинних дій стосовно нього.

Усі четверо злочинців визнали свою вину. Двоє чоловіків, які змусили копати потерпілого могилу, отримали по вісім та дев’ять років тюрми. Двоє інших злочинців, які брали участь в катуванні, відбулися іспитовим терміном на три роки.

Читайте також наші новини у Facebook