Волинь Новини

Заборгували майже 100 тисяч гривень: на Волині відключили від водопостачання шість споживачів

У Благодатному Нововолинськводоканал відключив від водопостачання шістьох недобросовісних споживачів, які сумарно заборгували підприємству майже 100 000 гривень.

Читайте також: У громаді на Волині 18 квітня вимикатимуть електрику

Ще двоє боржників вирішили, що їм вода все-таки потрібна в господарстві. Тож поспішили укласти договір реструктуризації, повідомляють на сторінці підприємства у фейсбуці.

«Не можуть одні мешканці сумлінно платити, а інші – роками користуватися послугами безоплатно. Такого немає у жодній цивілізованій країні», – наголошує Богдан Мигович, начальник КП «Нововолинськводоканал» НМР.

Спочатку споживачі зустрічають контролерів водоканалу з криками, скандалами і мало не кулаками. Коли ж приїжджає бригада по відключенню боржників, то починають клястися і божитися, що погасять борг частинами або повністю.

Нагадуємо, що згідно зі змінами до постанови №1405 від 29-го грудня 2023 року комунальне підприємство має право відключати послугу, якщо борг за її отримання складає понад 3 місяці. Після того, як доступ до централізованого водопостачання відключається, боржнику доведеться сплатити повну суму боргу + вартість повторного підключення абонентів до мережі водопостачання (наразі це – 1002, 94 грн).

Читайте також наші новини у Facebook