Волинь Новини

“Ніхто не народився військовим”, — лучанин, який служить мінометником у 100-й бригаді

Лучанин Валентин на псевдо “Алабай” понад рік тримає оборону на одній з ділянок фронту на сході України. Чоловік служить в 100-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: У Луцьку на проспекті Соборності відкрили новий заклад (Фото)

Історію чоловіка розповіли на Facebook-сторінці 10-го армійського корпусу.

Чоловік став на захист країни з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Перший рік, з його слів, виконував завдання на українсько-білоруському кордоні. Бойові завдання на сході країни лучанин виконує вже рік, його військова професія — мінометник.

"Ніхто не народився військовим", — лучанин, який служить мінометником у 100-й бригаді
Лучанин Валентин на псевдо “Алабай”, який служить у 100-й окремій механізованій бригаді. Скрін із відео 10-го армійського корпусу

У підрозділі, де він служить Валентин, воюють бійці від 18 до 55 років. Зі слів бійця, наразі є нагальна потреба у війську — це захист Батьківщини.

“Таке ставлення в молодих людей, що не сильно хочуть сюди іти воювати, але ми як йшли теж нічого не вміли. Потрошки навчилися. Ніхто ж не каже, що будуть одразу посилати на “нуль”. Все одно вас будуть навчати. Ніхто не народився військовим. Ніхто не був створений для цієї війни”, — сказав лучанин.

Лучанин додав, що шанси бійця на успіх залежать від багатьох факторів: як від дотримання правил, вивчених на полігоні під час навчань, так і від виконання наказів командира безпосередньо в бойових умовах.

Читайте також наші новини у Facebook