Волинь Новини

На Волині видали більше тисячі перепусток на перебування у прикордонні

Станом на 16 квітня 2024 прикордонники на Волині видали 1 113 дозволів на право в’їзду, перебування, проживання і проведення робіт у п’ятикілометровій прикордонній смузі.

Читайте також: Небесний легіон поповнив ще один хоробрий волинський воїн

Про це Суспільному розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, передає ВСН.

 

 

На розгляді у прикордонників, який триває до 10 днів, наразі перебувають ще 385 заяв на оформлення перепустки. Як додала Маргарита Вершиніна, в наданні дозволу поки нікому відмовлено не було.

 

 

Коли потрібен дозвіл на перебування у прикордонній смузі

В межах Волині прикордонна смуга — це п’ять кілометрів завширшки від лінії державного кордону протяжність якого 432 кілометри. Він пролягає на межі з Білоруссю, і з Польщею. Про це під час брифінгу розповів начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський.

Є п’ять видів таких дозволів, а саме: на в’їзд, проживання, перебування, на проведення робіт і пропуск у прикордонну смугу. Волиняни зможуть отримати дозвіл у 10-денний термін, оформлюватимуть його безплатно.

За відсутність перепустки поки до відповідальності людей не притягають, але надалі передбачений штраф — від 850 гривень.

Кому можуть відмовити у оформленні дозволу

Під час брифінгу Сергій Лозінський озвучив причини, з яких волинянам можуть відмовити в оформленні дозволу на перебування у прикордонній смузі:

  • тим, хто надав неправдиві відомості;
  • особам, які впродовж одного року до дня подання звернення притягалася до відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України;
  • людям, яким заборонено в’їзд в Україну;
  • особі, яка понад 90 днів відсутня за визначеним місцем проживання або змінила його;людині, яка звільнилася з підприємства, якому було надано дозвіл;
  • за зверненням особи, якій надано дозвіл.

У яких випадках дозвіл на перебування у прикордонні не потрібен

До прикордонної смуги не належать населені пункти, але щоб люди могли безперешкодно потрапити на поля, пасовиська чи сінокоси, — потрібна посвідка. Її можна безплатно оформити, звернувшись до прикордонників через пошту, електронну адресу і особисто через уповноважену особу.

Як раніше повідомляв речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко, отримання дозволу не стосується людей, які рухаються до державного кордону з метою перетину або від держкордону.

Також оформлювати дозвіл не треба водіям, які здійснюють дальні перевезення, правоохоронців та інших осіб, які визначені в урядовій постанові.

Читайте також наші новини у Facebook