Новини

Повістка у поштовій скриньці: у Раді пояснили, чи вважається вона врученою

Кидання повістки у поштову скриньку не вважається належним способом вручення.

Читайте також: Низький уклін: «на щиті» навіки повертається загиблий волинський Герой, просять гідно зустріти

В Україні ухвалили законопроєкт про мобілізацію і багато громадян цікавляться, чи вважається врученою належними чином повістка, яку залишили у поштовій скринці. Також військовозобов’язаних хвилює, чи наступає відповідальність у випадку, якщо таку повістку ігнорувати.

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський роз’яснив українцям нюанси вручення повісток військовозобов’язаним. За його словами, кидання повістки у поштову скриньку не вважається належним способом вручення.

“Повістка вручається, як і раніше, – з підписом про вручення”, – підкреслив Веніславський.

Це твердження ґрунтується на новому законі про мобілізацію, який зобов’язує військовозобов’язаних оновити свої дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) протягом 60 днів з моменту підписання закону президентом. Закон дозволяє ТЦК повідомляти про цей обов’язок шляхом надсилання листів поштою. Однак це не означає, що повістки можна вручати таким чином.

Веніславський зазначив, що повістка, як і раніше, має бути вручена особисто військовозобов’язаному, який потім має розписатися в її отриманні. Важливо пам’ятати, що оновлення даних у ТЦК є обов’язковим для всіх військовозобов’язаних. Це можна зробити особисто або онлайн. А от нехтування цим обов’язком може призвести до адміністративної відповідальності.

Читайте також наші новини у Facebook