Новини

Демобілізація під час війни неможлива: у Раді пояснили нюанс

Положення про демобілізацію виключили з нового закону про мобілізацію на прохання Кабінету міністрів. Для вирішення цього питання уряд має розробити окремий проєкт закону.

Читайте також: Україна домовляється з кількома країнами про передавання ППО: деталі від FТ

“Через те, що суб’єкт права законодавчої ініціативи – Кабінет міністрів України – ухвалив рішення і звернувся з листами, які ви можете знайти вже, їх направлено до Верховної Ради України, з проханням вилучити ці питання і доручити уряду розробити окремий законопроєкт, пов’язаний зі звільненням”, – розповів народний депутат і член Комітету Верхової Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю виданню “Обозреватель”.

При цьому він вказав, що в період війни демобілізації в країні бути не може, тому мова може бути лише про додаткові умови для звільнення.

“Я б тут не застосовував термін “демобілізація”, він в умовах війни взагалі не застосовується, оскільки демобілізація – це переведення загалом усього на мирний лад, а до кінця війни ми можемо говорити тільки про додаткові підстави для звільнення з військової служби окремих категорій військовослужбовців, які протягом певного терміну виконували бойові завдання”, – пояснив політик.

За словами Веніславського, Кабмін має розробити закон, який регулюватиме питання звільнення з військової служби військовослужбовців, які воюють.

Читайте також наші новини у Facebook