Новини

Румунія може надати Україні засоби ППО для захисту Дністровської ГЕС на Буковині – Галущенко

Румунія може погодитися надати Україні засоби протиповітряної оборони для захисту Дністровської ГЕС, розташованої на території Буковини.

Читайте також: Трагедія на Волині: в річці загинув 7-річний хлопчик

 

Таку думку висловив міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях, пише molbuk.ua.

Він зазначив, що зараз тривають консультації України з Румунією з цього приводу.

“Знаю, що консультації тривають, і це можливо (надання Румунією ППО – ред.). Бо якщо, не дай Боже, щось станеться із Дністровською ГЕС, це буде мати вплив не тільки на Україну. І за кордоном це розуміють.

Тому я дуже сподіваюся, що Румунія погодиться надати необхідний захист ППО, бо спроби поцілити в Дністровську ГЕС були, вони повторювалися декілька разів. Гадаю, це означає, що ця ціль є у росіян у пріоритеті ударів по енергетиці. Подивимося, чим закінчаться ці консультації”, – сказав Галущенко.

Як відомо, напередодні президент України Володимир Зеленський поінформував, що під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом обговорив потребу посилення української ППО для захисту від російських обстрілів Дністровської ГЕС.

Читайте також наші новини у Facebook