Новини

Військовим, що на передовій, доплачуватимуть 70 тисяч гривень: Рада прийняла постанову

Депутати Верховної Ради 11 квітня підтримали постанову, яка зобов’язує Кабінет міністрів запровадити щомісячні виплати 70 тис. грн для військових, які перебувають на передовій. Ця виплата стане доповненням до зарплати (20-25 тис. грн) та бойових (100 тис. грн).

Читайте також: Ухилянтам підвищать штрафи та позбавлять права кермування: про що йдеться в законі про мобілізацію

“За” проголосував 321 народний депутат, повідомив представник “Голосу” Ярослав Железняк.

“Парламент схвалив ухвалу, яка зобов’язує уряд схвалити ухвалу про 70 тис. для тих, хто на передовій (виконують бойові завдання)”, – пояснив нардеп.

Як йдеться у тексті постанови, доплата у 70 тис. встановлюється на час дії воєнного стану. Виплату отримають військовослужбовці, які виконують бойові (спеціальні) завдання:

на лінії бойового зіткнення з супротивником на відстані виконання таких завдань військовою частиною (підрозділом) першого ешелону оборони або настання (контрнаступу) до ротного опорного пункту включно;
на території противника (в т.ч. між позиціями військ противника та своїх військ);
на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Норма про запровадження доплати у 70 тис. грн спочатку була у законопроєкті про мобілізацію. Проте за внесення правок до другого читання її прибрали.

Також документ зобов’язав уряд розробити законопроєкт щодо ротації найближчим часом. Норму про яку також було виключено із законопроєкту про мобілізацію.

Читайте також наші новини у Facebook