Волинь Новини

На Волині судять переселенця, який порізав працівника ТЦК

Отримав повістку, став різати собі вени і напав з ножем на працівника терцентру комплектування. Із другої спроби чоловік поранив військовослужбовця. Такий інцидент стався нещодавно у Нововолинську. Виявилося, що нападник – переселенець із Херсонської області.

Читайте також: ППО знищила всі російські “шахеди”, що вночі летіли на Україну

Поки триває розслідування, підозрюваного взяли під варту. Але той хоче домашній арешт, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Перед тим, як поранити військовослужбовця, чоловік спробував вкоротити собі віку – перерізав вени. Як каже його адвокат, Іван переїхав у Нововолинськ із окупованої частини Херсонщини.

«Я не знаю, в якому стані було вчинено це кримінальне правопорушення. Тому що до того, як нанести тілесні ушкодження потерпілому, мій підзахисний поранив себе, в нього складна травма, перерізані вени, перерізані сухожилля. Зі ЗМІ мені відомо, що стан здоров’я працівника ТЦК покращився», – зауважила захисниця Людмила Герасимчук.

До слова, поранений працівник терцентру комплектування раніше й сам був призваний на військову службу під час мобілізації, ще 17 березня 2022 року. Захищав державу в Донецькій і Луганській області, кажуть його колеги.

У результаті удару херсонець наскрізь порізав військовому печінку, кишечник і артерії.

«Я не знаю, чому так вчинив… Втратив все, не маю тут нічого. Я розумію, що це злочин, але що вже зробиш», – крізь сльози говорить Іван, який вдарив ножем військовослужбовця.

Раніше за Іваном не було жодних кримінальних справ. Через що саме стався конфлікт між переселенцем і військовим та як дійшло до таких страшних наслідків – поки невідомо. Нібито двоє співробітників терцентру комплектування прийшли дізнатися, чому чоловік не прибув за повісткою. Як каже захисниця, двома днями раніше Іванові вручили повістку для проходження медогляду військово-лікарською комісією. Адвокат намагається його захищати.

«Жоден із лікарів не звернув увагу на його скарги. Враховуючи ту обставину, що він є внутрішньо переміщеною особою, і територія його місця проживання окупована, він не мав з собою і не міг пред’явити жодних документів, які свідчили б про його стан здоров’я. В той же час, коли він звернувся самостійно до лікаря і пройшов комп’ютерну томографію, у нього було виявлено низку захворювань хребта. Також він стверджує про те, що у нього є язва», – говорить Людмила Герасимчук.

Оскільки був напад з ножем та тяжкі поранення, прокурор наполягає, аби підозрюваний на час розслідування був під вартою.

«Обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення. На даний час продовжують існувати ризики, а саме: можливість переховуватися від органів досудового розслідування, а в подальшому – суду, оскільки за вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до десяти років. Крім того, може незаконно впливати на свідків, які безпосередньо проживають неподалік», – стверджував прокурор Леонід Ліпейко.

Судді вирішили, що чоловік залишиться у СІЗО.

Читайте також наші новини у Facebook