Волинь Новини

У Луцькій громаді здійснюють оцінку потреб населення у забезпеченні соціальних послуг

Питання щодо забезпечення соціальних послуг розглядала робоча група з питань реалізації у Луцькій міській територіальній громаді пріоритетів державної політики у сфері формування системи кращого догляду для дітей та підтримки сімей.

Читайте також: Рівненщина прийняла третій потяг з переселенцями з Донеччини

Завданням цієї групи, серед іншого, є моніторинг соціальних послуг, які надаються в громаді.

Участь у засіданні взяла заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, також експертка з оцінювання потреб громад в соціальних послугах – Надія Горішня.

 

Моніторинг передбачає:

збір даних соціально-демографічної ситуації;

даних про надавачів соціальних послуг;

забезпечення соціальними послугами вразливих груп населення;

інформацію про спроможність територіальної громади забезпечити надання соціальних послуг її мешканцям.

«Після цього того як буде зроблений аналіз зібраних даних, розробимо висновки та рекомендації, визначимо, яких послуг потребує Луцька громада і зрештою, опублікуємо цю інформацію для громадського обговорення та затвердження», – зазначила Надія Горішня.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан повідомила, що окрім збору даних, буде проводитись також дослідження фокус-груп.

«Будемо проводити опитування людей, які потребують тієї чи іншої соціальної послуги: сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, мам, які виховують дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також – керівників структурних підрозділів».

Довідка: моніторинг проводять в рамках проєкту «Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг вразливих дітям у Львівській, Волинській і Закарпатській областях», який реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ “Кращий догляд для кожної дитини”.

Читайте також наші новини у Facebook