Волинь Новини

Чому народні депутати ходили у Луцький ЦНАП

У Луцьку проходив круглий стіл на тему “Спроможності громад та органів влади запроваджувати ефективну систему соціального захисту прав ветеранів, захисників і захисниць України, членів їхніх сімей”.

Читайте також: На території ботанічного заказника «Воротнів» біля Луцька запрацювала Wi-Fi зона

Для участі у ньому до Луцька завітали народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з питань соціального захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко, заступник міністра у справах ветеранів Руслан Приходько, заступник директора департаменту соціального забезпечення Міністерства оборони Сергій Кучеренко, народний депутат України Ірина Констанкевич.

Перед початком засідання гості відвідали комунальні заклади Луцької міської громади, в яких ветеранам надаються адміністративні, соціальні та медичні послуги.

Зокрема, у департаменті ЦНАП керівник установи Лариса Карп’як розповіла про те, як організована робота з цієї категорією громадян, так звану “дорожню карту” ветерана та показала пристосування, призначені покращити доступність для людей з обмеженими можливостями. А це – пандус, ліфт при вході в установу для підйому з нульового на перший поверх, крісло колісне в холі, підйомна конструкція для підняття на 2-й поверх, де роблять посвідчення водія, для яких потрібно сфотографуватися.

 
 
 
 

Після цього члени делегації побували в департаменті соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради, де оглянули нещодавно створений сектор сервісу ветеранів. Потім відвідали комунальний заклад “Медичний центр реабілітації учасників бойових дій”, в якому військовослужбовці та члени їхніх сімей отримують кваліфіковані послуги медико-психологічної реабілітації.

Під час круглого столу у Волинській обласній військовій адміністрації заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк наголосила, що пріоритетом у своїй роботі місцева влада вважає комфортну інтеграцію військових у цивільне життя та в свою громаду. Вона також розповіла про місцеві програми підтримки ветеранів та комплекс виплат, що забезпечується коштом бюджету громади.

 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте також наші новини у Facebook