Новини

Розстріл полонених у Кринках: Гуменюк пояснила причини трагічного інциденту

На цей час встановлюються деталі інциденту з розстрілом українських військовополонених в районі Кринків Херсонської області, повідомила в ефірі телемарафону очільниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Читайте також: В межах прикордоння усе контрольовано, – очільниця Камінь- Каширської РВА Ольга Ващук

 

 

“З приводу цього інциденту деталі ще встановлюються. Тому що по такому відео складно ідентифікувати людей. Ми уточнюємо ситуацію, розбираємося з нею в сукупності з правоохоронними органами. Те, що такі випадки відбувалися не один раз, коли беззбройних військовополонених ворог розстрілював. Ми вже фіксували такі випадки на інших ділянках фронту і всі вони документуються і лягають в основу подальшого кримінального провадження”, – розповіла Гуменюк.

Вона також пояснила, чому ворог зробив цю ситуацію публічною: “Те, що ворог намагається тиснути і публікує подібні відео, прив’язуючи його до плацдарму в Кринках, говорить про те, що успіхів у нього там як і раніше немає. Він продовжує штурми, але вони виявляються для нього безрезультатними”.

За її словами, російські окупанти регулярно шукають нові тактики для того, щоб вибити українських військових з плацдарму на Лівобережжі, але всі вони не мають результату.

“Вони намагалися збільшити кількість штурмів, заходити з різних боків, це також не призвело до результату. Траплялося й до 16 штурмів за добу. Але втрачали 60% особового складу і поверталися ні з чим. Зараз вони в середньому 5-6 штурмів проводять на добу. І намагаються це робити повноцінними штурмовими групами, як і раніше. Але бронетехніку вони й надалі не застосовують”, – зазначила Гуменюк.

Читайте також наші новини у Facebook