Волинь Новини

Волинянка, яку звинувачують у рабовласництві, оскаржує вирок суду (Відео)

Справу про ймовірне рабовласництво у Луцькому міськрайонному суді слухали цілих 2,5 роки. Власницю ферми звинуватили у тому, що вона, буцімто, експлуатувала тяжкою працею двох чоловіків та, мовляв, примушувала спати у хліві. Суд виніс Ніні Заболотських вирок – рік умовно з випробувальним терміном і виплатити по 20 тисяч гривень двом так званим «потерпілим».

Читайте також: На Волині поховали дружину священника

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Однак фермерка з цим не погоджується – то ж зі своєю захисницею подалася в апеляцію.

Влітку буде вже три роки як власницю родинної ферми у селі Вербаїв Ніну Заболотських обвинуватили у рабовласництві. Тоді поліцейські повідомляли, мовляв, жінка, нібито, здійснювала трудову експлуатацію чоловіків. Ще й селила їх у хлів разом з тваринами. На судових засіданнях потерпілі були небагатослівні.

На судові засідання приїздили і свідки, які просто не розуміли у чому винна фермерка.

«Вона рятувала людей, розумієте? Бо є категорія людей. Вона, може, спасла життя тієї людини, бо якби воно напилося десь, або його прибило, або десь здохло. Вибачте на слові. Я бачила як вони ходили, як на ГПЗ молоко продавали. Бо я тоже разом з ними продавала», – каже Валентина.

Власниця родинної ферми своєї вини категорично не визнавала.

«Не знаю за що мене винною зробили. За те, що мене оббрехали і їм треба була справа. То все подав поліцейський, наш участковий. Це зроблено для того, щоб знищити моє господарство. Але я худобу люблю і надіюсь, що дасть Господь мені сили і я надалі буду тримати худобу»

Цікаво, що жінку виправдали за статтею про привласнення документів, бо третій потерпілий від звинувачень відмовився. Але за торгівлю людьми вирок суду першої інстанції – рік умовно з випробувальним терміном та 20 тисяч гривень компенсації кожному потерпілому.

Ніна Заболотських із цим не погоджується та разом із потерпілим подала апеляцію.

«Бо я невинна, моєї вини не було доведено у першій інстанції. За що мене осудили я навіть і не знаю, будемо доводити в апеляції, що це все брехня. Надіюсь, тут судді повинні розібратися із тією справою», – каже Ніна.

Але до Волинського апеляційного суду не з’явились ні потерпілі, ні представники, хоч їх поінформували про дату та час належним чином. Тому розгляд справи перенесли на липень.

Читайте також наші новини у Facebook