Волинь Новини

На Горохівщині людям пропонують допомогу і забирають у них останні гроші

Повідомленню про начебто можливість отримати фінансову допомогу сумою 6500 гривень повірила жителька смт Мар’янівка Луцького району й стала черговою жертвою шахраїв.

Читайте також: РФ масовано атакувала Харків кількома хвилями “шахедів”: серед загиблих – троє рятувальників

 

Жінка перейшла за фішинговим посиланням, заповнила оманливу анкету, й за кілька хвилин із її банківських карток зникло 24125 гривень.

Працівники відділення поліції ГУНП України у Волинській області вирішують питання про внесення відомостей про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 КК України і вже вкотре закликають усіх не зважати на сумнівні пропозиції, не вірити обіцянкам про грошову допомогу, врешті, перш, аніж прийняти рішення, добре подумати над ним.

Але заклик правоохоронців не діє: цими днями черговою жертвою дурисвітів став 23-річний житель села Бужани Мар’янівської територіальної громади Луцького району. Молодий чоловік натрапив у Facebook на оголошення про начебто соціальну допомогу від ООН й повірив, як з’ясувалося, злочинцям.

Виконавши всі їхні вимоги щодо реєстрації, натомість побачити на своїй банківській карті обіцяну суму, довірливий виявив зникнення з неї власних 2000 гривень.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також наші новини у Facebook