Волинь Новини

Прикордонники завітали у гості до учнів волинського ліцею

У ліцеї імені Василя Корнелюка Ратнівської селищної рад влаштували зустріч школярів із прикордонниками пʼятої прикордонної застави.

Читайте також: Неподалік Волині збили дві ракети: «Х-55» та «Іскандер» (Фото)

Охоронці кордону виконували завдання у зоні проведення активних бойових дій, зауважують на сторінці ліцею у фейсбуці.

В рамах військово-патріотичного виховання молоді охоронці державних рубежів продемонстрували дітям зброю (ДШКМ, ПКМ, РПГ-7В, АКС-74), спорядження, спецзасоби та техніку, яку використовують у своїй повсякденній діяльності, а також для відбиття збройного нападу ворога.

Показали, як здійснюють охорону державного кордону за допомогою безпілотних літальних апаратів. Дали можливість учням показати свої навики збирання/розбирання АКС-74 та перевірити його прицільну дальність.

«Найцікавішим для присутніх дітей та їх вчителів було спостерігати за вправною роботою оператора БПЛА. Нажаль в умовах війни з росією нашим дітям приходиться чути багато інформації про використання цих «птахів» саме в бойових умовах. Щиро віримо у нашу перемогу та те, що після звільнення нашої країни від ворога українські школярі використовуватимуть сучасні технології виключно у мирних цілях!» – зауважили у ліцеї.

Читайте також наші новини у Facebook