Волинь Новини

Власники баз відпочинку на Світязі подаватимуть прикордонникам списки усіх туристів

Власники баз відпочинку на озері Світязь зобов’язані будуть подавати до прикордонного підрозділу списки осіб, які в них проживатимуть. Також без перепусток неможливо буде замовити туристичні екскурсії прикордонними територіями, – пише ВСН.

Читайте також: Міськрада на Волині візьме кредит на термомодернізацію

Про це стало відомо 1 квітня на нараді в Шацькій селищній раді з участю Ольги Черен, начальницею Ковельської районної військової адміністрації. Про це повідомляє Шацька селищна рада.

Спільно обговорили питання запровадження з червня 2024 року для мешканців та суб’єктів господарювання пропускного режиму в п’ятикілометровій зоні від лінії державного кордону з республікою Білорусь. Начальниця Ковельської РВА наголосила на необхідності проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи cеред громадян про порядок видачі відповідних перепусток.

В мешканців громади на місцях збиратимуть копії необхідних документів і централізовано передаватимуть у 6-й прикордонний загін у Волинській області для виготовлення перепусток.

Присутні задавали питання про організацію літнього сезону відпочинку, зокрема приїзд у громаду відпочивальників з різних регіонів України. І хоча найбільш популярне серед туристів озеро Світязь не входить у прикордонну зону (лише акваторія, що примикає до села Пулемець), власники баз відпочинку зобов’язані будуть подавати до прикордонного підрозділу списки осіб, які в них проживатимуть. Також без перепусток неможливо буде замовити туристичні екскурсії прикордонними територіями.

Читайте також наші новини у Facebook