Перед Великоднем волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом швидкої паски.
Читайте також: Чому одна із центральних площ Луцька має назву Київський майдан
Про те як швидко приготувати текстурну паску він розповів у соцмережах, – пише ВСН.
Інгредієнти
Тісто
- Борошно в/г 270
- Молоко 2.5% 120
- Цукор 90
- Дріжджі прес. 15
- Яйця 70
- Масло 82% 100
- Сіль 5
- Додатки (всі продукти беремо з холодильника)
- Родзинкі сині 100
- Родзинкі коричневі 100
- Цедра апельсина 5
Спосіб приготування:
В чаші тістоміса з’єднуємо борошно, молоко (холодне), цукор, дріжджі та половину яєць. Вимішуємо до однорідності 6-8 хвилин. Тісто повинно відлипати від чаші міксера. Тоді додаємо другу частину яєць, сіль і ще раз вимішуємо до середнього розвитку глютену (близько 5 хвилин).
Далі в 3 частини додаємо холодне вершкове масло і кожен раз добре вимішуємо, щоб масло добре вмішалось.Тісто повинно добре розтягуватись і бути пружним. В кінці додаємо додатки і вмішуємо їх на невеликій швидкості. Температура тіста не повинна перевищувати 25 °C. Якщо немає термометра , то спробуйте руками, тісто повинно бути злегка прохолодне.
Потім відбувається процес бродіння (близько 1,5 – 2 години) при кімнатній температурі. Тісто повинно вирости в 2 рази. Потім формуємо й відправляємо на фінальну розтійку при кімнатній температурі 2 – 2, 5 години. Тісто повинно бути нижчим за форму на 2 сантиметри.
Перед випічкою за бажанням змащуємо яйцем та посипаємо мигдалевими пластівцями. Випікаємо при 170 °C (верх/низ + конвекція).
Паска середнього розміру (500 г) випікатиметься приблизно 25 хвилин.
Читайте також наші новини у Facebook