Волинь Новини

На Волині обласний ТЦК оголосив у розшук 8 тисяч ухилянтів

У Волинській області ТЦК та СП оголосив у розшук 8 тисяч ухилістів від загальної мобілізації в Україні. Про це заявила прес-офіцер Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі Громадського Інтерактивного Телебачення.

Читайте також: Луцька дитяча залізниця може запрацювати вже цього року

“Вже мільйон людей прийшли добровільно, і навряд чи в іншій країні знайдеться ще стільки добровольців, які готові стати на захист Батьківщини. Проте не кожен виконує свій конституційний та громадянський обов’язок і на сьогодні у Волинській області перебуває близько 8 тисяч осіб у розшуку”, – розповіла вона.

За її словами, усі вісім тисяч ухилістів були внесені до електронного реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”, які перебувають у розшуку, оскільки вони не з’явилися до ТЦК за викликом або проігнорували повістку.

За це їм загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн). За повторне правопорушення штраф буде збільшено до 3400-8500 грн або рік виправних робіт. У свою чергу, за ігнорування мобілізаційного розпорядження передбачається покарання у вигляді від 3 до 5 років ув’язнення.

Читайте також наші новини у Facebook