Новини

В Україні оновлять правила перевезення тварин у поїздах

UAnimals разом із «Укрзалізницею» напрацює оновлені правила перевезення тварин у поїздах.

Читайте також: Жахлива трагедія: на Волині п’яний водій на смерть збив дівчинку

 

Про це заговорили після історія про нацгвардійця Валерія і його службового лабрадора Ермі, які їхали в тамбурі «Інтерсіті» з Києва до Чернігова, пишуть на фейсбук-сторінці UAnimals.

Коментуючи цю історію, Укрзалізниця послалася на те, що саме в «Інтерсіті», за правилами, не можна перевозити тварин, вищих за 45 сантиметрів у холці.

Таке правило діє не через умовну небезпеку, а саме через брак місця на пасажирських багажних місцях і дискомфорт для самих тварин. Нацгвардія додала, що військовослужбовець добровільно стояв у тамбурі, бо не хотів порушувати правила, а чекати купейного вагона, де можна їхати з лабрадором, не мав часу.

Зоозахисники UAnimals вирішили зустрітися зі представниками «Укрзалізниці» та проговорити спільне бачення та можливі дії.

Вирішили:

  • Спільно оновити деякі застарілі пункти правил проїзду в поїздах, аби вони стали більш інклюзивними для людей із тваринами.
  • Організувати соціальну кампанію, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами.Читайте також наші новини у Facebook