Новини

У Польщі не виключають нових інцидентів з ракетами РФ під час атак по Україні

Спікер польського Сейму Шимон Головня заявив, що інциденти з порушенням російськими ракетами повітряного простору Польщі можуть повторюватися й надалі. Він допустив цю можливість на тлі продовження війни в Україні.

Читайте також: У Луцьку біля магазину викидають сміттєві пакети (Фото)

Про це повідомляє PolskieRadio.

“Поки триває війна в Україні, такі інциденти, як порушення польського повітряного простору російськими ракетами, швидше за все, відбуватимуться і надалі”, – заявив Шимон Головня.

Як зазначив спікер польського Сейму, найважливішою задачею для країни є безпека та робота систем та їх вдосконалення для запобігання загрозам. Він зауважив, що на це не варто шкодувати “ні сил, ні грошей”.

“Найголовніше – чи вміємо ми реагувати на такі ситуації, і виявилося, що вміємо”, – додав він.

Шимон Головня також підкреслив, що будь-які дії, пов’язані з перехопленням і збиттям ракет, які порушують польський повітряний простір, слід здійснювати таким чином, щоб не завдати шкоди польському цивільному населенню.

“Збити таку ракету означає, що її уламки повинні кудись впасти, це стає неконтрольованим і набагато складнішим процесом. Я абсолютно переконаний, що армія поводилася тут саме так, як і повинна була поводитися”, – підсумував Шимон Головня.

Читайте також наші новини у Facebook