Волинь Новини

На війні загинув випускник луцького вишу

Випускник Луцького університету солдат Богдан Голуб загинув 15 травня 2022 року в бою з російськими диверсантами поблизу селища Дружба Попаснянського району Луганщини. Захиснику було 52 роки.

Читайте також: Навіки в строю: в результаті ракетного обстрілу загинув Герой з Волині

Історію бійця розповіли на платформі Меморіал Героїв. 

Богдан Володимирович народився і жив у місті Львів. Закінчив Луцький національний технічний університет за спеціальністю «Технологія машинобудування». Працював на посадах інженера та оператора-налагоджувальника в корпорації «Артеріум», ПрАТ «Львівська пивоварня», ПрАТ «Компанія Ензим». Дуже любив життя, сонце, подорожі, піші прогулянки, автомобілі.

У перший день повномасштабного вторгнення чоловік пішов добровольцем. Був зарахований до лав 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила Збройних Сил України. Обіймав посаду оператора-далекомірника відділення управління батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону. У складі свого підрозділу боронив Луганщину.

«Богдан був дуже доброю, дуже світлою, позитивною, безкорисливою людиною. Не відмовив нікому, хто звертався до нього за допомогою. Був дуже працьовитим і відповідальним. Мав золоті руки, міг майже все: від ремонту у квартирі, лагодження електропобутових приладів та автомобіля до приготування нехитрих страв. Був надійною опорою і захистом для своєї сім’ї, яку дуже сильно любив. Вічна пам’ять тобі, наш ангеле, і вічна слава! Ти завжди будеш з нами в нашій пам’яті», – написала дружина полеглого воїна Наталя.

Посмертно військового нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Богдана поховали на Марсовому полі Личаківського кладовища у Львові.

Вдома на захисника чекали батьки, дружина та донька.

Читайте також наші новини у Facebook