Волинь Новини

Розповіли, яку погоду волинянам очікувати у квітні

Квітень уже не за горами. Синоптикиня розповіла, на яку погоду слід очікувати найближчим часом і чи можливе випадання снігу у другий місяць весни.

Читайте також: У громаді на Волині перейменують низку вулиць

Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, – пише 24 Канал, – пише ВолиньЮА. 

Сніг у квітні

Назвати сніг у квітні чимось аномальним синоптики не можуть. Таке інколи буває, втім, не часто.

Але на наших широтах у квітні подекуди можуть випадати й опади у вигляді мокрого снігу. Звичайно ж, це дуже короткотривалий процес. Переважно упродовж доби все розтане, якщо на дворі квітень. Адже в цей період якщо й можливі, то дуже мінливі та стрімкі процеси,– зазначила Наталія Птуха.

Водночас наголосила, що сказати, чи буде сніг у квітні цього року, синоптики поки що не можу. Адже ще дуже зарано. Такі процеси відстежуються вже в більш локальних масштабах на кілька діб, принаймні на тиждень.

«У найближчій перспективі таких процесів точно не буде», – додала експертка.

Яка буде погода наступного тижня

На початку останнього тижня березня в Україні ще можуть бути опади. Втім, переважно дощ.

Затоків холоду, які б спонукали до снігу в Україні, синоптики вже не очікують. Хіба що на високогір’ї Карпат можливий мокрий сніг.

Наталія Птуха зауважила, що орієнтовно 25 числа буде певна зміна синоптичної ситуації.

До речі, температура також буде підвищуватися до понеділка. Зараз тенденція до потепління, весняної погоди. Втім, не можна говорити, з наступного тижня будуть вищі чи набагато вищі показники.

«Якщо у понеділок зміниться синоптична ситуація, то може бути більше хмар і, відповідно, опадів. Тому, можливо, у денні години навіть дещо менше буде прогріватися повітря. Але сподіваємося, що вже таких затоків холоду не буде, принаймні в найближчій синоптичній перспективі. Ну і, звичайно, відповідно до кліматичних умов», – розповіла Птуха.

Уже третя декада березня. Якщо і будуть якісь морози чи сильні затоки холоду, то це вже буде трохи аномально, зауважила синоптикиня. Додала, що зараз вже не повинно бути аж таких великих мінусів. І за прогнозами вони не очікуються.

За даними синоптиків, на Волині у неділю, 24 березня очікується дощ. Температура повітря вночі +3…+5 °С тепла, вдень +6…+8 °С тепла.

25 березня ранок у Луцьку буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів. Температура повітря вночі 0…+1 °С тепла, вдень +8…+9 °С тепла.

Читайте також наші новини у Facebook