Волинь Новини

На Волині була знищена повітряна ціль: деталі ракетної атаки на Україну

У ніч на 24 березня, в Україні, зокрема і на Волині, лунала повітряна тривога. Були запущені шахеди та крилаті ракети, – пише ВСН. 

Читайте також: Названа область, у якій не було скандалів з мобілізацією

Нагадаємо, близько 5:15 ранку жителі Луцька та Луцького району чули звук вибуху. На Волині оголосили повітряну тривогу о 4:13 ранку. Відбій тривоги пролунав о 6:07 ранку.

Вибухи також пролунали в інших містах України.  Як повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, ворожі «Шахеди» та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що у ніч на 24 березня 2024 року російські окупанти атакували 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – рф.) та 28-ма ударними БпЛА типу «шахед» (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – рф., мис Чауда – Крим).

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Читайте також наші новини у Facebook