Волинь Новини

Волинський нардеп потрапив до рейтингу безініціативних парламентарів

Народний депутат від Волині, член фракції «За майбутнє» у Верховній Раді Степан Івахів потрапив до рейтингу безініціативності

Він став одним з одинадцяти парламентарів, які впродовж усього 2023 року не подали або ж не поставили підпис під авторством жодного законопроєкту чи постанови.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО, інформує Володимир Media.

Із січня по грудень 2023 року у Верховній Раді зареєстрували 1829 законопроєктів та проєктів постанов. Лише четверта частина з них стала чинними актами, — йдеться у дослідженні.

Більшість ініціатив була подана нардепами, на другому місці законопроєкти Кабміну, на третьому — президента.

Більшість ініціатив була подана нардепами, на другому місці законопроєкти Кабміну, на третьому — президента.

У 2023 році у Верховній Раді відбулося 51 засідання. За одне засідання нардепи розглядали в середньому до двох десятків законопроєктів чи постанов. Протягом року найбільшу кількість законопроєктів (215) серед нардепів зареєстрував обранець зі «Слуги народу» Георгій Мазурашу, але відсоток «прохідності» його ініціатив серед лідерів подачі найменший.

Переважна більшість поданих нардепами ініціатив — колективні, винятками є організаційні питання від голови ВРУ Руслана Стефанчука. Також реєструють особисті ініціативи президента Володимира Зеленського та очільника Кабміну Дениса Шмигаля.

Водночас одинадцятеро нардепів Верховної Ради не подали або ж не поставили підпис під авторством жодного законопроєкту чи постанови протягом 2023 року, більшість із них — депутати від забороненої партії ОПЗЖ. У цьому переліку є й один обранець з Волині — представник одномандатного виборчого округу №21 на Ковельщині Степан Івахів.

Степан Івахів обирався у Верховну Раду по ковельському округу як самовисуванець. В парламенті приєднався до депутатської групи «За майбутнє».

нфографіка Руху ЧЕСНО.
Інфографіка Руху ЧЕСНО.

Читайте також наші новини
 у Facebook