Волинь Новини

Вдома, на роботі, на блокпосту: де можуть вручати повістки волинянам

Волинянам пояснили, хто має право виписувати повістки та де їх можуть вручати.

Читайте також: У Волинській області 4 дні поспіль вимикатимуть світло: де саме

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Волинського ОТЦК та СП.

Зразок повістки регламентований Постановою Кабміну №1487, однак там не вказано конкретних місць її виписування чи вручення. Тому, наголошують у Волинському ОТЦК та СП, вручити повістку можна як за адресою проживання громадянина, так і на блокпосту чи за місцем роботи. При цьому повістки можуть виписувати не тільки центри комплектування, а й виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК та СП.

І фактично оповіщення військовозобов’язаних за місцем проживання також має здійснюватись органами місцевого самоврядування.

Стосовно власне повістки, то для набуття нею законної сили вона має бути повністю заповненою, тобто містити всі необхідні реквізити: прізвище, ім’я, по батькові військовозобов’язаного, дату, час і адресу прибуття та підпис начальника ТЦК або керівника органу місцевого самоврядування, скріплений печаткою.

«При цьому частина даних може бути внесена до повістки заздалегідь для пришвидшення процедури. Адже якщо громадянина зупиняють на блокпосту, начальник ТЦК не може терміново приїхати туди, щоб скріпити повістку своєю печаткою. Якщо всі перераховані атрибути у повістці наявні, вона є дійсною», – додають в ТЦК.

Читайте також наші новини у Facebook