Волинь Новини

Зміни в правилах вручення повісток в Україні: подробиці

Верховна Рада продовжує працювати над новим мобілізаційним законопроектом. Стали відомі зміни під час вручення повісток, які планують затвердити депутати.

Читайте також: У Хмельницькому під завалами після атаки РФ будинків шукають людей: є двоє загиблих

Подробиці

Отже, в законопроекті прописано, що у сповіщенні громадян щодо військового обліку за зверненням ТЦК та СП будуть брати представники поліції. Вони будуть контролювати процес вручення повісток військовозобов’язаним чоловікам та запобігати неправомірним діям з обох сторін.

Також поліцейські та представники ТЦК та СП матимуть право вимагати від чоловіків призивного віку (18-60 років) пред’явити військово обліковий документ. Зазначається, що законопроектом зобов’яжуть всіх чоловіків під час воєнного стану носити з собою військовий квиток або тимчасове посвідчення.

Крім того, представники ТЦК та поліції зможуть документувати свої дії щодо сповіщення громадян про мобілізацію за допомогою засобів відеофіксації.

Нагадуємо,  що в новому мобілізаційному законопроекті, після набрання його чинності на законодавчому рівні буде прописано обов’язкове оновлення даних протягом 60 днів у ТЦК. Це можна буде зробити трьома наступними способами: через ЦНАП; електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста; безпосередньо у ТЦК за місцем свого проживання чи перебування.

Читайте також наші новини у Facebook