Волинь Новини

Делегація Луцької міської ради взяла участь у конференціях в Бельгії

В межах робочого візиту до Бельгії делегація Луцької міської ради на чолі з Іриною Чебелюк, заступником міського голови, взяла участь у Європейському саміті регіонів і міст, який відбувався 18-19 березня у місті Монс. До складу делегації від Луцька увійшли також Анна Вінцюк, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності та Олександр Лазука, депутат міської ради.

Читайте також: Що задекларували та скільки заробили секретар Іваничівської селищної ради Наталія Мазурок та очільниця виконкому Валентина Бабусюк

Під час панельних дискусій саміту спікери обговорювали питання важливості політики згуртованості, зеленого переходу, цифровізації, підтримки молодіжної та гендерної політик. Зокрема, панель “Забезпечення децентралізованого процесу реконструкції України” була присвячена ролі місцевих і регіональних влад у відбудові України та просуванню децентралізованого підходу.

 
 

20 березня представники Луцька взяли участь у 10 Форумі міжрегіонального співробітництва “Європа, давайте співпрацювати!”, який відбувся у місті Антверпен. На заході оголосили старт третього конкурсу програми “Interreg Europe”. Багато уваги було присвячено долученню до програми семи нових країн, серед яких і Україна. На форумі розповідали про умови програми, особливості підготовки проєктних заявок, інструменти пошуку партнерів.

 
 

Програма заходу передбачала також студійні візити. Представники Луцька відвідали порт міста Антверпен, який є другим за величиною у Європі. Учасники студійного візиту ознайомились з історією розвитку порту, інноваційними екологічними підходами, цифровими рішеннями, які застосовуються в його роботі.

 
 

Читайте також наші новини у Facebook