Волинь Новини

У Ківерцях небайдужі мешканки долучилися до суспільно-корисних робіт

Росія, розпочавши повномасштабну війну проти України, сподівалася, що в українців спрацює правило: «Моя хата скраю, я нічого не знаю», тобто кожен рятуватиметься одноосібно, як хто зможе. Проте ворог жорстоко прорахувався, бо український народ навпаки згуртувався й чинить відчайдушний спротив окупанту.

 

Прикладом цього є жіноцтво села Лички Ківерцівської міської територіальної громади, які з перших днів війни створили справжній «кулінарний батальйон». Щодня Любов Бубела, Ольга Герасимчук, Наталія Шикалюк, Світлана Бруяка, Тетяна Мосійчук, Валентина Тарасюк, Тетяна Гонтар, Галина Герасимчук та Олеся Мацюк печуть запашні пироги, завиванці, смачнющі рогалики та всіляку здобу; ліплять вареники й голубці та відправляють нашим мужнім захисникам на передову. Бо переконані, що не мають права на відпочинок, поки триває війна: як не можуть воювати, то повинні працювати в тилу, забезпечуючи усім необхідним військовослужбовців, йдеться на сторінці Ківерцівської міської ради.

 

Розпочинають цю копітку працю невтомні трудівниці з щирої молитви до Бога, аби Всевишній оберігав тих, хто боронячи Україну від жорстокого ворога, смакуватиме їхніми стравами. У свої кулінарні шедеври Личківські жінки вкладають часточку душі, краплинку сльози, аби ж кожен український вояк відчув тепло та затишок дому, не почувався забутим, а пам’ятав, що його люблять і чекають вдома.

Продуктами для випічки «кулінарному батальйону» допомагають односельці, проте жінки будуть вдячні кожному мешканцю громади, хто допоможе у придбанні необхідного та доставці готової продукції до фронту. Той, хто зголоситься на допомогу, може почерпнути додаткову інформацію у Галина Герасимчук.

Ініціатива жінок з Личок була відмічена працівниками Ківерцівської міської ради та скорегована з Ківерцівським управлінням Луцької філії Волинського центру зайнятості.

Тепер, завдяки співпраці Координаційного центру при Ківерцівській міській раді та центру зайнятості, молоді жінки, які перебувають на обліку в Ківерцівському управлінні Луцької філії Волинського обласного центру зайнятості, також долучаються до цих суспільно-корисних робіт.



Читайте також наші новини у Facebook