Волинь Новини

Доглядав хворих батьків: волинянина судили за ухилення від призову

Волинянин ухилився від призову на службу в війську через хворих батьків і господарство. Так житель села Коршів Луцького району пояснив причину свого вчинку. Мовляв, не пішов у Збройні сили, бо повинен доглядати батьків. Ківерцівський суд призначив чоловіку умовний термін. Згодом справа потрапила в апеляційну інстанцію.

Читайте також: Через підтоплення у двох районах на Волині фермери не можуть розпочати посівну

Тарас розповів, що працює на автозаправній станції. Пройшов військово-лікарську комісію. Майже рік тому його чекали в пункті збору, але він не з’явився, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У мене ж батьки хворі вдома, то немає як. У мене двоє неповнолітніх дітей і хворі батьки. Мама має ІІІ групу інвалідності. Батьку операцію робили на серце, але він на групу не йшов, бо вже подав документи на пенсію. Біля батьків сам, помагати треба, бо немає кому. Так само хазяйство вдома», – сказав Тарас.

Прокурори просили змінити умовний термін на реальне ув’язнення строком на три роки і чотири місяці.

«Вказане кримінальне правопорушення пов’язане з ухиленням від виконання обов’язку, який закріплений у Конституції, щодо захисту Вітчизни, територіальної цілісності та незалежності держави. А тому вказані категорії злочинів становлять підвищену суспільну небезпеку. Звільнення від відбування покарання з випробуванням не забезпечить у подальшому виправлення як обвинуваченого, так і інших осіб», – наголосила прокурор Оксана Яковлєва.

Скаргу прокурорів колегія суддів задовольнила частково.

«Апеляційну скаргу першого заступника керівника Волинської обласної прокуратури задовольнити частково. Вирок Ківерцівського районного суду в частині призначення покарання скасувати та постановити в цій частині новий вирок – у виді арешту строком на шість місяців», – оголосив суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Читайте також наші новини у Facebook