Волинь Новини

У селах на Волині оновлюють храми після УПЦ МП

У двох селах Голобської громади Ковельського району – Старий Мосир та Новий Мосир встановили хрест на дзвіницю та оновили іконостас і розписи у храмі, – пише ВСН.

Читайте також: На польсько-німецькому кордоні утворилися великі затори через блокаду фермерів

Про це повідомив благочинний Голобського округу Православної церкви України Андрій Сех. 

«Хрест встановлюємо на дзвіницю храму Святої Трійці у селі Старий Мосир на молитовну пам’ять, для наших майбутніх поколінь. Слава Богу за все!», – прокоментував священник.

Парафія Святої Трійці села Старий Мосир Ковельського деканату вийшла зі складу УПЦ МП і приєдналася до ПЦУ у квітні 2022 року. Так більшістю голосів ухвалили збори парафії. Вони звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з проханням прийняти їх до складу Православної церкви України. Владика звернення задовольнив. Священник не підтримав бажання своєї громади.

У Новому Мосирі оновили іконостас.

«Новий позолочений іконостас, оновлені всі розписи у храмі. Молитва «Отче Наш», звичайно, українською мовою. Трудимося і відновлюємо після довгого панування «руського міра», – розповів отець Андрій Сех.

У селах на Волині оновлюють храми після довгого панування УПЦ МП. Фото, відеоУ селах на Волині оновлюють храми після довгого панування УПЦ МП. Фото, відеоУ селах на Волині оновлюють храми після довгого панування УПЦ МП. Фото, відеоУ селах на Волині оновлюють храми після довгого панування УПЦ МП. Фото, відео

Читайте також наші новини у Facebook