Важливо Волинь Новини

У Ківерцях відзначили День добровольця

Щороку 14 березня в Україні відзначають День добровольця. Це свято набуло особливого значення під час повномасштабного вторгнення Росії. Внесок першої хвилі добровольців, серед яких були й наші земляки, важко переоцінити. Адже в той момент, як ворог окупував Крим та захоплював міста і села сходу країни, Україна була ослабленою в результаті політичних суперечок, а світ залишався паралізованим, саме добровольчі батальйони дозволили провести мобілізацію і підготувати професійну заміну. Що своєю чергою врятувало країну від занепаду та повної окупації.

Читайте також: Герой в труні, лиш з неба усміхнеться, – полеглому бійцю з Волині присвятили зворушливий вірш

 

У Ківерцях цього дня, на Меморіалі Слави, було вшановано пам’ять про тих, хто першими став на захист рідної країни нині і десятиріччя тому, хто в боротьбі з жорстоким окупантом віддав найдорожче – власне життя.
На честь українського воїнства було піднято Державний Прапор нескореної країни та прозвучав Український Славень.
Пам’ять про тих, хто віддав своє життя заради вільного майбутнього, вшанували Хвилиною мовчання.

До Стелли пам’яті загиблим землякам в російсько-українській війні міський голова Олександр Ковальчук, секретар міської ради Оксана Баранович, заступники міського голови Юрій Тананайський та Віктор Лисюк, представники Національної поліції України, Ківерцівського НПП «Цуманська пуща», закладів освіти, громадськості поклали квіти.

 

Міський голова Олександр Ковальчук, звертаючись до присутніх, зазначив:

– День українського добровольця — свято, встановлене на честь тих бійців Самооборони Майдану, хто 14 березня 2014 року сформували перший добровольчий батальйон і стали на захист України. Цей день було встановлено для того, щоб пам’ятати, через що нашій країні вже довелося пройти і через що вона проходить нині. А ще дата нагадує про героїзм захисників та захисниць рідної Батьківщини, серед яких були і є наші земляки.

Доземний уклін живим Героям-захисникам!

Вічна шана та вічна пам’ять кожному, хто віддав життя заради волі і свободи рідного народу!

На жаль, Небесне воїнство України поповнюється, а Алеї Слави по всій країні і у нашій громаді – збільшуються.

 

Панахиду за загиблими Героями відслужив протоієрей Зіновій Ткачусь.

Захід відбувався в рамках національно-патріотичної години «Воля і Свобода – Сила і Дух українця», підготовленої та проведеної аматорами сцени Будинку культури ім. М.П. Ковальова.

 

 

Читайте також наші новини у Facebook