Важливо Волинь Новини

Низький уклін: триває збір підписів про присвоєння звання Героя України молодому волинянину

Петиція про загиблого захисника з Волині Богдана Свиридюка зібрала 24 807 підписів із 25 000 необхідних. До кінця збору залишилось 33 дні. Ще необхідно зібрати ще 193 підписи.

Читайте також: Поліція розшукує безвісти зниклого 37-річного волинянина

Солдат 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, водій 2 аеромобільного взводу, 1 аеромобільної роти, аеромобільного батальйону військової частини А1126, Свиридюк Богдан Романович 18.10.1997 року народження – уродженець с Куликовичі, Луцького району, Волинської області.

Відданий військовій присязі, на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув 28 жовтня 2023 року поблизу н.п. Стельмахівка Сватівського району, Луганської області.

17 грудня 2022 року він став на захист України. Брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, Захисту оборони населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Росії проти України, перебуваючи в населених пунктах Донецької, Харківської та Луганської областей.

Захисник приїжджав у вересні в відпустку, за майже 10 місяців перший раз, і зробив пропозицію руки і серця своїй дівчині, якій обіцяв повернутися додому через місяць, щоб одружитись. Він приїхав через місяць, але на «щиті». 

Мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув 28 жовтня 2023 року поблизу н.п. Стельмахівка Сватівського району, Луганської області.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також наші новини у Facebook