Волинь Новини

Переправлення ухилянтів: затримали керівника волинського благодійного фонду (Фото)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури керівнику благодійної організації повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та вимаганні й одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369-2 КК України). Слідство встановило, що керівник-засновник благодійної організації, зареєстрованої на Волині як міжнародний благодійний фонд, займався переправленням через кордон чоловіків, які підпадали під мобілізацію.

Читайте також: Фонд держмайна продав санаторій на Волині місцевому депутату за 6,5 мільйона

Про це інформує прокуратура Житомирської області, – пише ВолиньUA.

«Благодійник» діяв за розробленою схемою. Він гарантував ухилянтам перетин кордону у якості водіїв-волонтерів та безперешкодний виїзд за межі України через один з пунктів пропуску Волині.

Такі послуги підозрюваний здійснював не безкоштовно. Зокрема, чоловікові з Житомира керівник благодійної організації пообіцяв переправити його за кордон за 2000 доларів США. Перший транш – 40 тис. грн – одержав, після чого виготовив та передав посвідчення водія-волонтера на ім’я ухилянта. Іншу частину мав одержати згодом.

Однак 12.03.2024, у день незаконного перетину кордону, під час одержання 200 доларів США (у гривневому еквіваленті) для позитивного «вирішення питання» безпосередньо з працівником прикордонної служби, ділка викрили «на гарячому».

Під час обшуків у приміщенні благодійного фонду вилучено статутні документи, печатки, готівку тощо.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Читайте також наші новини у Facebook