Волинь Новини

У Луцьку закуплять 30 нових тролейбусів

Про фінансово-господарську діяльність підприємств, що належать до комунальної власності міської територіальної громади, за підсумками 2023 року йшлося сьогодні, 13 березня, під час чергового засідання виконавчого комітету.

Читайте також: На Волині можна відкрити лікарняний дистанційно

Зокрема, мова йшла про Луцьке підприємство електротранспорту.

Про це повідомляє Луцька міська рада. 

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що зараз підприємство немає заборгованості із заробітної плати та має стабільний фінансовий стан. «До того ж систематично підвищують заробітну плату водіям. Порівняно з тією ситуацією, що була, стан підприємства значно кращий. 29 тролейбусів придбано за попередні роки у співпраці з Європейським інвестиційним банком, минулого року — чотири вживаних тролейбуси з Європи у дуже доброму стані. Зараз ми на фінальній стадії реалізації проєкту «Громадський транспорт-2», в рамках якого передбачено закупівлю за кредитні кошти 30-ти нових тролейбусів, 6 з яких — з автономним ходом», — зазначив він.

Станом на сьогодні 40 тролейбусів працює на лінії, є запасні — у випадку несправності чи технічного обслуговування. «Таким чином, підприємство матиме більше 60-ти тролейбусів — сучасних, технічно у гарному стані, які обслуговуватимуть жителів громади», — зауважив Ігор Поліщук.

Читайте також наші новини у Facebook