Новини

В ГУР пояснили, чому російські добровольці, що зайшли в Росію, не спиняться

Андрій Юсов, представник воєнної розвідки, розповів, чого слід чекати від рейду на територію РФ бійців РДК, легіону Свобода Росії та Сибірського батальйону. Підрозділи й структури легіону Свободи Росії, Руського добровольчого корпусу (РДК) і Сибірського батальйону продовжують перебувати на території РФ та діють там автономно і незалежно.

Читайте також: Україна розпочинає масове виробництво наземних роботів для фронту

Про це у коментарі NV розповів Андрій Юсов, представник ГУР МО.

“Події в Курській та Білгородських областях — це продовження внутрішніх конфліктів на території так званої Російської Федерації, які активно розвертаються після повномасштабного вторгнення і злочинної війни Путіна і Росії проти України. Це не перші подібні випадки, але цього разу вони, напевно, найбільші за масштабами та наслідками”, — пояснив він.

Представник української воєнної розвідки додав, що, вочевидь, дії російських добровольців, що атакують Курщину та Білгородщину, будуть подовжені.

“І, можливо, матимуть місце і в інших регіонах”, — додав Юсов.

Вранці 12 березня бійці Сибірського батальйону разом із РДК і легіоном Свобода Росії, — громадяни РФ, які воюють на боці ЗСУ проти режиму Путіна, — зайшли на територію Курської та Бєлгородської областей. Після боїв встало відомо, що Легіон Свобода Росії взяв під контроль частину селища Тьоткіно Курської області.

Читайте також наші новини у Facebook