Важливо Волинь Новини

У Луцьку за ухилення від призову судять охоронця школи (Відео)

У Луцьку за ухилення від призову судять охоронця школи. 

Читайте також: Відійшов у вічність багатолітній заступник директора Волинського коледжу культури і мистецтв

Нововолинський суд дав йому умовний термін, але прокурори не згідні. Тепер чоловік приїхав в апеляційний суд і розказує, чому не пішов до війська і що буде робити далі. Про це йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Чоловік працює у Нововолинському ліцеї охоронцем. Отримав повістку, а за нею і кримінальну справу. Чому не пішов до армії, – каже, злякався.

«В мене думки не було такої ухилятися, ховатися. Були такі обставини. Страх був присутній, не заперечую того. Працюю я в ліцеї в нас в селищі охоронцем. Мені здається, страх присутній в кожної людини є. Я усвідомив свою помилку. Я зробив неправильно», – каже чоловік.

Чоловік розповідає, що один із його синів наразі захищає нашу державу. Він пішов в 20-му на строкову службу і залишився на контракті.

«Двоє синів, один з синів який зараз захищає, мобілізований, бере участь в бойових діях. Мій клієнт, так як він не служив, військової жодної підготовки не проходив, він злякався фактично мобілізації із тих причин, що він не витримає того, він не з’явився. Зараз він вже і під час першоїінстанції суду зрозумів, виправився і він готовий відразу після отримання повістки мобілізації захищати Україну в боротьбі з агресором з Росією», – каже захисник Сергій Юзефович.

Суддя питає, чому ж тоді чоловік після відкриття кримінальної справи не пішов до лав Збройних сил. Якщо зараз він готовий служити, кримінальнепровадження зупинили б. Боявся – каже захисник.

Прокурор представляє державну позицію і просить чотири роки ув’язнення, мовляв, реальний термін така практика Верховного Суду.

«Дадуть повістку – я піду. Я свою провину визнаю, в цьому розкаююсь, попрошу залишити вирок першої інстанції», – каже волинянин.

Порадившись, судді вирішили змінити умовний термін на 6 місяців арешту.

Читайте також наші новини у Facebook