Волинь Новини

У Луцьку сповіщатимуть про загальнонаціональну хвилину мовчання

З 11 березня щоранку, о 9:00, в центрі Луцька лунатиме оповіщення про загальнонаціональну хвилину мовчання.

Читайте також: На Горохівщині сталася ДТП: постраждав молодий ірландець

Полеглих воїнів вшановуватимуть під звуки пісні “Пливе кача”, розповіла Суспільному волонтерка Анастасія Рудик. З її слів, ініціатива виникла ще пів року тому.

Чернівці вже давним-давно це роблять. Коли я побачила у соцмережах, що місто просто завмирає, я подумала, а чому у Луцьку такого немаєСтаном на сьогодні місто ще не завмирає, але я дуже сподіваюсь, що пройде якийсь відлік часу і все-таки ми будемо, як: Чернівці, сусіднє Рівне, Ковель, Хмельницький”, — каже волонтерка.

11 березня до щопонеділкового вшанування загиблих українських воїнів поблизу стели на Театральному майдані Луцька долучилося орієнтовно 100 людей, додала Анастасія Рудик.

У Луцьку сповіщатимуть про загальнонаціональну хвилину мовчання
Хвилина мовчання у центрі Луцька. Фото: Суспільне Луцьк

Підтримати акцію також приїхав військовослужбовець Павло на псевдо “Воля”, який зараз перебуває на реабілітації.

“Кожен українець має пам’ятати своїх героїв, — говорить військовий. — Для мене це є дуже похвально, що наша Волинська область і загалом наші міста України, вшановують наших героїв. Є люди, які забули, що війна, але не більшість”.

У Луцьку сповіщатимуть про загальнонаціональну хвилину мовчання
Військовослужбовець Павло “Воля”. Фото: Суспільне Луцьк

Надалі, зі слів волонтерки Анастасії Рудик, сповіщення про загальнонаціональну хвилину мовчання буде лунати у всіх мікрорайонах міста, а також – у мережах магазинів та відеобордах. Говорить: у планах домовитись із місцевою радіохвилею, аби до вшанування могли долучитися і водії за кермом.

Довідково: 16 березня 2022 року президент Зеленський підписав указ про щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання о девʼятій ранку за загиблими внаслідок російської агресії.

Читайте також наші новини у Facebook