Волинь Новини

Волинському депутату, який боронить Україну, вручили орден

Захиснику з Волині, депутату Підгайцівської сільради від ВО “Свобода” Андрію Собчуку вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня. Також воїну достроково присвоїли військове звання головного сержанта.

Читайте також: Волинський майстер виготовив унікальний витвір мистецтва

Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка у п’ятницю, 8 березня, – пише ВСН.

Старшому сержанту Собчуку Андрію Володимировичу, командиру взводу охорони 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України достроково присвоїли звання головного сержанта.

Також волинянину вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, який йому присвоїли згідно з Указом Президента України №746/2023 від 10 листопада 2023 року.

Вручення нагород приурочили до річниці з дня створення бригади.

«Командир частини привітав особовий склад з днем створення бригади. Хлопці й дівчата отримали державні й бригадні нагороди, частині офіцерів було присвоєно чергові звання. Наше бригадне свято співпало з міжнародним днем боротьби за права жінок. Без квітів не лишилася жодна дівчина 110-ки. Дякуємо бойовим посестрам за їхній вклад в нашу спільну справу. Відновлюємось й набираємося сил для подальшої визвольної боротьби! За нами правда! «Імперія» має розпастися!» – йдеться в дописі.

Свободівець з Підгайцівської громади Луцького району Андрій Собчук, який боронить Україну на Авдіївському напрямку, до повномасштабної війни вів активну громадсько-політичну діяльність – він є депутатом Підгайцівської сільської ради, мав улюблену роботу в сфері благоустрою. Але після вторгення ворога пішов захищати Україну від російських окупантів.

Пройшовши спеціальний бойовий і тактичний вишкіл на базі формування територіальної громади ( ДФТГ «Підгайці №1»), Андрій з побратимами отримали статус інструкторів, щоб і ділитися навиками з бійцями, і самим брати участь у боях. Коли стало зрозуміло, що на Волині ситуація відносно стабільна, захисник з побратимами вирушили туди, де більше потрібні – на Донеччину.

Читайте також наші новини у Facebook