Волинь Новини

У волинському нацпарку збільшилась популяція зубрів

Завершився зимовий облік диких тварин у Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща». Проведення такого обліку дає можливість отримати інформацію про кількість тварин на території Парку, наявність та розподіл різних видів, їхні зимівники, маршрути міграцій, виявляти можливі загрози, вивчати адаптацію тварин, а саме їх пристосування до сезонних погодних умов, особливостей живлення в зимовий період тощо, та виявляти, яким чином різні природні фактори можуть на них впливати.

Читайте також: Чому банк може заблокувати картку: поширені причини

Про це повідомляють на сторінці Ківерцівський національний природний парк “Цуманська пуща”.

Облік проводився працівниками Парку з дотриманням усіх вимог воєнного часу та чинного законодавства – методами спостережень, пішим ходом по квартальних лініях, лісових дорогах, візуально по слідах на сніговому покриву, встановленням фотопасток у місцях підгодівлі та зимових скупчень тварин. Під час польових виїздів, патрулювання території чи переглядаючи фото та відео з фотопасток, природоохоронці зафіксували сліди і мали можливість спостерігати за оленями (благородним та плямистим), сарнами європейськими, лосями, лисицями, зайцями-русаками. Також було зафіксовано наявність на територіях Парку вовків, видри, норки європейської, куниці лісової тощо.

За результатами зимового обліку динаміка чисельності диких тварин на території Парку є позитивною, що нас, природоохоронців, дуже тішить. Також цьогоріч вдалося облікувати приплід 2 телят зубра (Bison bonasus), тож наразі кількість зубрів🦬 на території Парку та прилеглих територіях становить 23 особини.

Отримані результати допомагають працівникам Парку в подальшому у розробленні програм та стратегій для збереження видового складу та популяцій тварин, що сприяє сталому розвитку та забезпеченню екологічної рівноваги та збереженню унікального біорізноманіття Парку.

Читайте також наші новини у Facebook