Волинь Новини

Двох чоловіків засудили за вбивство перевізника з Волині

Верховний Суд підтвердив вирок двом буковинцям за розбійний напад та умисне вбивство перевізника з Волині. Вони будуть засуджені до 15 та 13 років.

Читайте також: На Волині чоловік перерахував шахраям величезну суму

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає Молодий Буковинець.

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та Чернівецької обласної прокуратури Верховний Суд залишив без змін судові рішення стосовно двох жителів Чернівецького району, які за попередньою змовою, з корисливих мотивів вчинили розбійний напад та умисне вбивство (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 КК України).

Засудженим призначено покарання – 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла. Також їх зобов’язано сплатити потерпілим майнову та моральну шкоду на понад 1,5 млн грн.

Прокурори у судах всіх інстанцій довели, що 37-річний житель Чагра та 32-річний житель Молодії здійснили розбійний напад, а потім убили 52-річного перевізника з Волинської області, якому пообіцяли за 3000 доларів США пригнати із-за кордону “Mercedes Vito”.

Встановлено, що при зустрічі, яка відбулась 10 вересня 2021 року поблизу лісосмуги між селами Валя Кузьмін та Тарашани Чернівецького району, чоловіки за попередньою змовою, з корисливих мотивів, напали на волинянина та убили його. Заволодівши грошима та особистими речами потерпілого, нападники втекли з місця скоєння злочину.

Верховний Суд погодився з твердженням прокурора, що призначене для засуджених покарання – справедливе.
Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Читайте також наші новини у Facebook