Новини

У ЗСУ підрахували, скільки чоловіків справді готові піти на фронт

Наразі в Україні готові йти воювати близько 2,5 млн чоловіків. Про це в етері телемарафону сказав голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, коментуючи результати січневого соцопитування чоловіків.

Читайте також: Росіяни знищили першу систему HIMARS, яку передали для ЗСУ

Онлайн було опитано 400 чоловіків, з них 48% сказали, що не готові йти до війська, майже 35% – навпаки, готові, а 17% респондентів важко було відповісти.

“На другому році війни ми бачимо, що 50% готові сприйняти питання мобілізації як процес, на який вони погодяться. Насправді це та золота середина, про яку ми говоримо, враховуючи те, що в нас шалено попрацювала російська пропаганда, пори те, що в нас уже велика кількість людей служить. Якщо розраховувати, що мобілізаційний ресурс у нас в Україні близько 5 мільйонів, і мільйон уже пішов служити, то ми можемо говорити, що з тих, хто залишився, це насправді готових так чи інакше нести військову службу – понад 2,5 мільйона. Нехай навіть два мільйони”, – зазначив Тимочко.

Він зауважив, що це, між іншим, відповідь тим, хто дуже лементував і репетував, що мобілізувати 500 тисяч – це катастрофа для України.

Читайте також наші новини у Facebook