Волинь Новини

Працівницю луцької податкової 10 років судять за хабар

Чи могли дві працівниці волинської податкової вимагати від підприємців хабарі за повернення ПДВ? Мовляв, за певну суму не будуть перешкоджати діяльності. Цій історії майже десять років. Саме стільки часу справу розглядають у судах. Одна з підозрюваних померла, а другу суд нещодавно виправдав, – пише ІА Волинські новини.

Читайте також: У Луцьку патрульні допомогли травмованому песику (Фото)

Нещодавно в апеляції допитували як свідка підприємицю. Вона майже нічого не пам’ятала, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Є протокол про прийняття заяви про вчинення кримінального правопорушення, де ви дали таку заяву старшому слідчому про те, що службові особи Луцької державної податкової інспекції, в тому числі Павлова та Зінчук, систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду за перешкоди відшкодування ПДВ», – зауважив суддя Апеляційного суду Волинської області Василь Подолюк.

Підприємиця Людмила Острей впізнала свою заяву, однак у залі суду заявила про тиск. Хто саме тиснув на неї? Жінка цього пригадати не змога, як і не змогла пояснити, чому написала заяву в правоохоронні органи.

Урешті звинувачення правоохоронців не підтвердив жоден свідок.

«Моя довірителька письмово просила, щоб на судовому засіданні об’єктивно розібралися, клопотала про проведення одночасних допитів із відповідними заявниками, в чому їй було відмовлено», – сказав адвокат Сергій Полячук.

Суд першої інстанції виправдав працівницю податкової. Вона продовжує працювати головним державним інспектором. В апеляції повторно дослідили всі докази і теж встановили, що жінка не винна.

Вона пообіцяла прокоментувати цю історію згодом, бо, вочевидь, прокурор подаватиме касаційну скаргу.

Читайте також наші новини у Facebook