Волинь Новини

На Волині водій таксі за 10 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

Приватного підприємця з Волині підозрюють у переправлянні ухилянтів за кордон. У суді розглядали такий епізод: молодий чоловік через таксиста вийшов на підсудного і той нібито мав посприяти виїзду військовозобов’язаного за кордон, але юнака обурила вартість послуги, тому він звернувся до правоохоронців.

Читайте також: У Луцьку нетвереза водійка втікала від поліції (Відео)

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Свідок у справі розповідає: після початку повномасштабного вторгнення приїхав до Луцька з Харкова. Одного разу в таксі з водієм говорили про виїзд чоловіків за кордон. Водій, зі слів юнака, сказав, що має знайомих, які можуть цьому посприяти.

«І через деякий час Тарас мені набрав, сказав, що за 10 тисяч доларів можна виїхати за кордон через систему «Шлях» і, якщо не помиляюся, що я буду другим водієм. Я цю інформацію прийняв. І через кілька днів мене це обурило: чого так дорого коштує і що це незаконно», – каже свідок Олександр Шипелик.

Тому він звернувся до правоохоронців.

Захисник обвинуваченого допитується: з яких мотивів він це зробив. Причиною стала незаконність дій чи висока ціна?

«Більш, напевно, дороговизна», – відповідає свідок. А подумавши, додає: і висока ціна, і незаконність.

Під час зустрічі з обвинуваченим біля луцького спиртзаводу, пригадує свідок, у документах він побачив своє прізвище і що буде виїжджати як водій. Однак у свідка немає навіть водійського досвіду.

Захисник обвинуваченого цікавиться: якщо свідок розумів, що такі дії незаконні, то чому шукав шляхи поїхати за кордон у час повномасштабної війни?

«Я був наляканий ситуацією в країні, не розумів, що робити далі, тому спілкувався з людьми на цю тему», – відповідає свідок Олександр Шипелик.

Розпитавши свідка у справі, в засіданні взяли паузу. Суддя Олеся Калькова зауважує, що наступного разу планують нарешті допитати інших свідків у справі.

Читайте також наші новини у Facebook